Bine aţi venit!

BIBLIOTECA ŞCOLII CU CLS I-VIII BOGDĂNEŞTI
,,Să nu laşi să treacă nici o zi fără să vezi, să auzi sau SĂ CITEŞTI ceva frumos!"

miercuri, 15 februarie 2012

SUNT UN PUI DE ROMÂNAŞ....


Activitatea urmăreşte să îndrepte atenţia copiilor spre importanţa pe care o au cărţile în formarea şi educarea copiilor.


 Începând din grădiniţă cu povestirile ilustrate, cu audiţii şi vizionări de diafilme, până în şcoală când dorinţa de a citi le va îndrepta paşii către bibliotecă, sperăm ca prietenul nedespărţit şi cel mai drag copiilor să fie socotită cartea.




 

Principalele texte citite copiilor aparţin literaturii pentru copii, texte ce formează dragostea pentru limba maternă, gustul pentru frumos, imaginaţia creatoare




 
 În cadrul acestei activităţi intitulate ,,Sunt un pui de romanas “, preşcolarii au fost invitaţi să călătorească cu cartea.
Am intampinat păsările călătoare, împreună cu Vasile Alecsandri, ne-am intâlnit cu Tudor Arghezi la ,,Prisaca pentru a-l întâmpina pe ,,Zdreanţă” şi ,,Tâlharul pedepsit” , ne-am plimbat prin codrii (,,Codrule, codrutule...”) lui Mihai Eminescu, apoi am adormit, de teama lupilor din crang (ce fură copiii care plang) ai lui George Coşbuc. Am aţipit doar. Nu avem timp de pierdut. Ne aşteapta ,,Căţeluşul şchiop” şi ,,Motanul pedepsit” de Elena Farago, împreună cu ,,Câinele şi căţelul” lui Grigore Alexandrescu. Cand soarele arde cu putere, avem intalnire cu ,,Bunica” care ne spunea un ..Cântec vechi” în ,,Nopti de vara” alături de St O Iosif. .


Dar nu trebuie să stăm prea mult, ne aşteaptă George Topârceanu să ascultăm ,,Balada unui greier mic” si ,,Rapsodii de primăvară”.




Călătoria cu cartea nu trebuie să se termine repede….Ea va continua şi altădată ..........




Activitatea a fost desfăşurată în cadrul proiectului de parteneriat dintre cele două instituţii şcolare, gradinita si biblioteca - denumit «Fascinatia cartilor”.

In desfăşurarea acivităţii au fost implicaţi prescolarii de la Gradinita cu program normal Bogdanesti, sub coordonarea atenta a doamnei educatoare Papancea Adina, în colaborare cu doamna bibliotecar Lazăr Elena.

Niciun comentariu: